![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2fY6lcR3dzurCZdktrBrqvvjJ4x17SMGZKWVR19BidG_CkdjX2LCLMkNlEqD0ODmmKJGKpQ-KCXjJ4msdHEnCFOUuH_ZfzpwPGYPrtrAUP8YO5T_nHZ8d3Btxwc8KmNMBtBTbsz_y65U/s1600/kaka.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8BnRH_nGLxHwzXsV2clIgWaT_pLRnwcmYXjQAvGetZEqwq-88OHsZJsQ7tj3HOQTf_D3QQSKJDY5JU9uS8LxbVu5QznLY44fJbATkKT2N-8hj-gnRYGqBSiIHj6wdAHiRiJuJIkVOlaY/s1600/bit.jpg)
Dadelkaka (från Marthas kokbok):
1. pak. dadlar
200 g smör
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk soda
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk starkt kaffe
Koka (urkärnade) dadlar med smör och vatten i 5 minuter. Mosa sönder frukten. Låt kallna.
Vispa ägg och socker till skum. Sikta ned mjölet blandat med bakpulver, soda och vaniljsocker. Tillsätt detta växelvis med dadelmassan och kaffet. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda kakan i 175°c i ca 60 min.
Date cake (not really the same recipe)
Hej! Vilken trevlig blogg du bjuder på och vilken trevlig och mumsig bild du bjuder på =)
SvaraRaderaÖnskar dig en trevlig 4:e advent!