söndag 18 december 2011

18/24 DADELKAKA


Dadelkaka (från Marthas kokbok):

1. pak. dadlar
200 g smör
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk soda
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk starkt kaffe

Koka (urkärnade) dadlar med smör och vatten i 5 minuter. Mosa sönder frukten. Låt kallna.
Vispa ägg och socker till skum. Sikta ned mjölet blandat med bakpulver, soda och vaniljsocker. Tillsätt detta växelvis med dadelmassan och kaffet. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda kakan i 175°c i ca 60 min.

Date cake (not really the same recipe)

1 kommentar:

  1. Hej! Vilken trevlig blogg du bjuder på och vilken trevlig och mumsig bild du bjuder på =)
    Önskar dig en trevlig 4:e advent!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...