

Rödbetschutney
5-6 rödbetor
1-2 lökar
1 dl balsamvinäger
1/2-1 dl råsocker
1 tsk salt
Timjan, rosmarin, oregano (gärna färska) kanel, ingefära, vitlök
Koka rödbetorna. Tärna rödbetorna och löken och koka med balsamvinäger, råsocker, salt och kryddor i 45 min- 1 timme. Häll upp i burkar och förvara i kylskåp. Blir godast som varm med t.ex. couscous och ungslax.
Beetroot chutney
5-6 beetroots
1-2 onions
1 dl balsamic vinegar
1/2-1 dl raw sugar
1 tsp salt
thyme, rosemary, oregano (fresh) cinnamon, ginger, garlic
Boil the beetrots until they are soft. Chop the beetroots and the onions. Cook gently in 45 min- 1h with the rest of the ingredients. Store the chutney in glass jars in the refrigerator. Eat the chutney (I prefer it warm) with for example salmon and couscous.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar